Ilyen volt a UX kutatás szeminárium

Terepinterjú tapasztalatok, beszámoló

Véget ért az első szemináriumsorozatunk, ahol UX kutatás alapjairól és három alapvetően fontos módszerről tanulhattak a résztvevők: felhasználói interjú, használhatósági tesztelés és analitika.

Nem csak leendő és gyakorló UX designereket vártunk, a résztvevők között voltak marketingesek, product ownerek, projekt menedzserek, fejlesztők és tesztelők is.

Egy-egy képzési blokk elején a UX kutatás alapjaival ismerkedhettek meg a résztvevők. Miért és hogyan érdemes használni e módszereket? Miért nem elég a piackutatás, a fókuszcsoport, a kérdőívezés?

Az alapok áttekintése után előadás és workshop következett az aktuális téma szakértőivel.
Felhasználói interjú és használhatósági tesztelés témakört a Prezi szakembereivel tekintettük át: Kovács Zsuzsa UX Researcher, Laufer László Senior UX Researcher és Vályi Gábor Senior Social Researcher. Az analitika tréningeket Katona Zsuzsa Google Regional Trainer tartotta.

Minden szemináriumhoz kapcsolódott egy kötetlenebb mentori alkalom, ami lehetőséget adott a gyakorlati tapasztalatok és házi feladatok megbeszélésére. A kérdések, visszajelzések alapján valóban sokan elkezdték használni élesben is a tanultakat, vagyis elértük a kitűzött célt \o/

Mi pedig megtanultuk,

  • hogy semmi nem riasztja vissza a lelkes jelentkezőket, még a BETELT jelzés és a disabled regisztrációs űrlap sem (ugye, Barnabás? :D)
  • hogy vannak olyan cégek, ahonnan képzés közben egyre szaporodik a résztvevők száma (köszönjük!);
  • hogy jó dolog a mentori est után sör mellett folytatni a szakmázást;
  • hogy nehezített pályán is jól teljesít a csapat (házi feladatként kiadott csoportos feladat, guerilla módszerekkel, terepen, beszámoló készítésével: megoldottátok!)

Köszönjük az aktív részvételt, a mentori estekre hozott rengeteg kérdést, a kutatási beszámolókat és a visszajelzéseket!

Használhatósági tesztelés workshop

Használhatósági tesztelés workshop

Felhasználói interjú workshop

Felhasználói interjúk elemzése

Terepinterjún

További fotókat láthattok a FLUXON Facebook oldalán